News Flash:

Reteta de canneles

9 Aprilie 2013
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr faina
2 oua
150 gr zahar
coaja razuita de la o portocala
150 gr unt topit
zeama de la o portocala
zeama de la jumatate de lamaie
coaja razuita de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita rasa praf de copt
jumatate lingurita bicarbonat

Mod de preparare:


Se amesteca ouale intr-un castron larg. Se adauga zaharul se se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se toarna untul topit cald, se incorporeaza pana se topeste zaharul. Se adauga esenta, coaja razuita, praful de copt, de bicarbonat, si se amesteca. La final se incorporeaza faina. Compozitia obtinuta, am pus-o cu ajutorul unei linguri in formele unse cu unt.
Daca nu aveti forme de canneles, puteti folosi forme de muffins. Se dau la cuptor, incins in prealabil, cca 2530 min, pana se rumenesc usor si trec testul cu betisorul.

Dupa ce s-au racit, le-am taiat capacelul, si le-am ornat cu ganache de ciocolata alba, pe care am impartit-o si am colorat-o cu coloranti alimentari wilton.

Ganache de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba topita la microunde, amestecata cu 200 gr frisca lichida mixata bine.
Si pentru ca imi doream muuuult un astfel de buchet de flori, o parte din compozitia de aluat, am copt in forme de mini-muffins.

Reteta de canneles recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete desert retete canneles
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1658 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026009 (s)