News Flash:

Reteta de caltabos si sangerete

27 Noiembrie 2013
4298 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

plamani
ficat
inima
splina
rinichi
3 cepe tocate prin masina, calite in 1 lingura de untura pana se fac pasta, fara a se rumeni deloc
sare
piper
usturoi
ienibahar sau coriandru macinat
nucsoara
mate de porc mai largi, bine curatate (sau cumparate) sau membrane artificiale pentru carmangerie

Pentru sangerete, in plus: slanina moale (de genul celei de la gusa), sange proaspat recoltat de la porc si orez.

Mod de preparare:

Se pun la fiert, fara adaus de sare, capul, ficatul, rinichii, slungul, plamanii, inima, splina, limba, sorici si o bucata de slanina moale pentru sangerete. Se lasa toate sa fiarba pana ce carnea este suficient de fiarta. Atunci se scot organele si carnea cu o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se incepe tocarea carnii si organelor fierte prin masina de tocat ,se condimenteaza cu sare, piper, usturoi dupa gust.

Se umplu matele de porc bine spalate (sa nu aiba nici un fel de miros) sau matele cumparate care au fost tinute in apa calduta, ca sa se rehidrateze, cu aceste compozitii si se leaga la capete cu sfoara, apoi se aduna in forma de cerc. Se fierb caltabosii si sangeretii aproximativ 30-40 de minute in apa in care au fiert si organele, la foc mic. Se scot cu grija pe o suprafata plana si se lasa sa se raceasca complet.
Este indicat sa se consume intr-o perioada scurta de timp, doarece nu pot fi tinute o perioada indelungata.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013377 (s)