News Flash:

Reteta de calamari la cuptor

22 Aprilie 2013
4096 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 g calamari
450 g cartofi
coaja rasa de la o lamaie
100 ml ulei de masline
o legatura patrunjel
o jumate lingurita oregano
pesmet
piper
sare

Mod de preparare:


Daca ati cumparat calamarii intregi, ii taiati ineluse, taiati si tentaculele si spalati bine. Inelusele le-am taiat in 2-3 bucati, depinde de marimea lor, si-i lasam sa se scurga bine de apa intr-o strecuratoare, eu in cea pentru scurs pastele. Intr-un castronel am pus 70 ml de ulei, patrunjelul spalat si taiat marunt, origano, un pic de sare, piper si coaja de lamiie, amestecam bine ingredientele, apoi punem si calamarii in castron si amestecam bine.
Separat, curatim cartofii, ii taiem felii grosute, nu pai, ii fierbem al dente in apa clocotita, cca 5 minute. Scurgem cartofii de apa, ii asezam pe o farfurie, presaram un pic de sare si stropim cu ulei.
Intr-o tava yena, am asezat jumatate din cartofi, apoi jumatate din cantitatea de calamari, din nou cartofi si la sfirsit toti calamarii cu tot sosul. Presaram pesmet deasupra si stropim cu foarte putin ulei si dam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute, apoi inca 5 minute griliem ca sa se rumeneasca frumos.
Scoatem din cuptor si purtam tava la masa, servim alaturi de paine proaspata si-un pahar de vin alb (eu rosu, ca-mi place mai mult).

Calamari la cuptor
recomandati de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

calamari strecuratoare al dente apa clocotita paine proaspata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4422 viz    0 com
1862 viz    0 com
1101 viz    0 com
1677 viz    0 com
1533 viz    0 com
3455 viz    0 com
1942 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012409 (s)