News Flash:

Reteta de calamar prajit

27 Februarie 2013
4383 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 gr rondele de calamari
200 gr faina
ulei de floare-soarelui pentru prajit
 
Pentru curcuti (compozitie pentru crusta calamarului):

1 si jumatate cana de bere blonda
1 si jumatate cana de faina
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
un praf de piper negru
1 lingurita de boia dulce
1 galbenus
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
 
Intai pregatim curcuti, pentru ca trebuie sa il lasam sa se odihneasca 30 de minute. Astfel, intr-un vas adaugam toate ingredientele si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza foarte bine. Acoperim cu o folie de plastic si lasam de-o parte. Dupa 30 de minute, intr-o cratita incalzim suficient ulei pentru prajit.
 
Cu prosoape de bucatarie uscam rodele de calamari foarte bine. Punem sare si dam rodelele prin faina. Scuturam foarte bine sa nu ramana multa faina pe calamari si trecem rodelele prin curcuti. Prajim putin cate putin pana cand devin aurii si scoatem calamarul prajit cu o paleta intr-un vas in care am pus in prealabil prosoape de bucatarie ca sa se absoarba excesul de ulei. Servim imediat cu lamaie alaturi si un pahar de vin Retsina rece.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina curcuti bere blonda zahar sare boia dulce galbenus cratita paleta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1738 viz    0 com
1912 viz    0 com
2938 viz    0 com
1551 viz    0 com
1800 viz    0 com
2461 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1893 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020056 (s)