News Flash:

Reteta de buturuga de Craciun

11 Decembrie 2014
5080 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

ulei vegetal (pentru gresare)
150 gr zahar
6 oua separate
250 gr ciocolata amara
zahar pudra (pentru decor)

Pentru umplutura:
400 gr frisca usor mixata
150 gr zmeura

Pentru crema:
150 gr unt nesarat (moale)
225 gr zahar fin
25 gr cacao cernuta
1 lingura lapte

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Greseaza o tava sau tapeteaz-o cu hartie pergament. Mixeaza zaharul cu galbenusurile pana cand obtii o crema groasa. Topeste ciocolata cu 4 linguri de apa, dupa care pune crema de zahar si galbenus.

Bate albusurile spuma. Pune-le in compozitia cu ciocolata. Toarna aluatul in tava si baga-l in cuptor pentru 12-14 minute sau pana cand creste suficient si e ferm. Lasa-l in tava sa se raceasca.

Intinde o foaie pergament pe masa. Dintr-o singura miscare, rastoarna aluatul. Indeparteaza cu grija hartia. Intinde frisca pe tot blatul, apoi pune fructele. Dupa ce ai terminat ruleaza prajitura dintr-un capat intr-altul.

Crema:
Mixeaza untul, apoi adauga zaharul si cacaoa. Omogenizeaza si pune laptele. "Tapeteaza" rulada cu aceasta crema, iar ca sa dai efect de buturuga, trece cu furculita peste ea usor, pe lungime. Dupa ce s-a racit de tot, presara zahar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

buturuga craciun retete craciun rulada craciun prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014261 (s)