News Flash:

Reteta de burrito cu cascaval

28 Octombrie 2013
1800 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru tortilla:
1 kg de faina de grau alba
200 ml ulei vegetal sau 200 g de untura
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
3 cani cu apa

Pentru umplutura:
1 carnat taiat bucatele
o rotita de cascaval dat pe razatoare sau taiat bucatele (poate fi inlocuit cu branza, dupa gust)
1 lingura ulei
3 oua mari
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
2 linguri coriandru tocat
1/4 cana sos sau ketchup tinut la temperatura camerei

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga apoi uleiul sau untura si se amesteca bine. Se adauga apoi doua cani cu apa calduta si se framanta adaugand mereu cate putina apa pana se obtine un aluat moale si elastic. Se lasa aluatul cateva minute sa se odihneasca, apoi se modeleaza cateva bilute mici. Apoi care se lasa la “odihnit” cam 10 minute. Cu facaletul se intinde fiecare biluta astfel incat sa se obtina o turta rotunda subtire. Se pun apoi pe plita calda, la foc mediu sau pe o tigaie groasa de teflon. Se lasa in jur 20 de secunde pe plita, apoi se intoarce, si se lasa pana incepe sa se umfle si sa capete o culoare aurie. Tortilla trebuie sa fie maleabila, ca sa poata fi rulata, nu trebuie sa se prajeasca prea tare. Cand este gata se lasa pe o carpa curata care sa permita ca umezeala sa se evapore. Se lasa la racit 30 de minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

burrito retete burrito mic dejun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1442 viz    0 com
1349 viz    0 com
2461 viz    0 com
1818 viz    0 com
975 viz    0 com
1644 viz    0 com
2026 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022786 (s)