News Flash:

Reteta de burrito

25 Februarie 2014
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2-3 linguri porumb din conserva
busuioc proaspat
piper
sare de mare
curry
boia de ardei
ulei de masline
1/4 capatana varza alba
1 dovlecel
1 rosie mare
1 ceapa alba mare
1 ardei gras rosu
100g ciuperci ghebe
60g fasole Mung
1 lipie din comert sau homemade
sos guacamole
sos tzatziki

Mod de preparare:

Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie. Legumele (dovleceii curatati de coaja, taiata cubulete, rosia taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate bine in apa multa) se adauga peste ceapa. Varza se poate consuma fie proaspata, fie taiata marunt si adaugata in tigaie peste legume. Ciupercile dupa ce se spala in apa multa, se taie din codita celor mai mari deoarece sunt mai lemnoase.

Se adauga fasolea scursa de apa. Totul se lasa la fiert pentru 10 minute sub capac. Se pune capacul deoparte si se mai lasa pe foc inca 10 minute pana se mai evapora lichidul lasat de legume dar nu de tot. Se condimenteaza cu boia, sare, piper, chili, curry. Lipiile se pun intr-o tigaie incalzita cu ulei de masline si se lasa un minut pe fiecare parte, nu mai mult pentru ca se intaresc si crapa la impaturire.
 Se adauga umplutura, sosul, se impaturesc si se servesc calde.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete burrito retete aperitiv retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016730 (s)