News Flash:

Reteta de budinca de vara

12 Iunie 2014
1936 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 felii de paine alba, de cateva zile
O ceasca mica de apa (daca folosesti fructe proaspete)
1,5 kilograme de amestec de fructe rosii (capsuni, zmeura, cirese, coacaze rosii si negre, mure, afine)
O lingura de zahar vanilat
6-7 linguri de zahar
frisca sau crema de vanilie pentru servit

Mod de preparare:

Pregateste fructele. Cele mari trebuie taiate in doua, cele congelate trebuie dezghetate. Scoate samburii, daca este cazul. Sucul de la fructele congelate, apa, zaharul vanilat si zaharul se pun la fiert impreuna. In sosul format pune fructele. Cele mai tari la inceput, si pe rand urmatoarele, pana cand le pui pe toate. Ultimele sunt cele moi (capsuni si mure). Adauga putina apa, numai daca sosul scade. Mixul de fructe trebuie sa aiba sos, iar fructele sa se inmoaie usor.

Cand toate fructele sunt puse in vas, da focul mic si lasa-le sa fiarba 3-5 minute. Da deoparte, strecoara fructele si pastreaza sosul. Pune sosul din nou pe foc (mic) 10-15 minute, pana cand se leaga usor. Unge cu putin unt o forma de budinca. Taie coaja feliilor de paine. Inmoaie fiecare bucatica de paine in sos (racorit in prealabil) si imbraca cu miez de paine tot vasul. Pastreaza cateva bucati de paine pentru partea de sus a budincii.

In gaoacea formata pune fructele scurse. Sigileaza cu painea ramasa. Pune alte cateva linguri de sos si lasa budinca la rece peste noapte sau cel putin 4 ore. Budinca de vara se serveste rasturnata, decorata cu frunze verzi, frisca sau crema de vanilie. Este foarte buna cu inghetata de vanilie.

sutsa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca vara retete vara retete fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1577 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021063 (s)