News Flash:

Reteta de budinca de ovaz cu stafide

28 Februarie 2012
2949 Vizualizari | 1 Comentarii
Budinca de ovaz cu stafide
Ingrediente:
 

2 cani ovaz
1/3 cana stafide (sau merisor confiat)
1/2 cana zahar brun sau miere
1 lingurita scortisoara
2-3 linguri nuci tocate
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita praf de copt
2 linguri unt topit (sau ulei vegetal)
1 1/2 cani lapte
1 ou mare

Mod de preparare:


Porneste cuptorul la 190C, treapta medie, si lasa-l sa se incalzeasca. Combina ingredientele uscate (ovazul, stafidele, nucile, scortisoara, praful de copt, zaharul) si pune-le deoparte. Separat, amesteca oul, laptele, vanilia si untul topit. Toarna amestecul peste ingredientele uscate si combina-le.
Tapeteaza cu tava cu hartie de copt si toarna compozitia, astfel incat sa ai un strat de aprox. 2 cm, ca in poza. Dupa 20 minute sau cand budinca s-a uscat si s-a rumenit usor, scoate tava. Dupa ce s-a racit, taie budinca in cubulete si serveste simplu sau cu lapte condensat.

sursa reteta si fotografie: Budinca de ovaz cu stafide
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ovaz stafide merisor confiat zahar brun miere scortisoara nuci unt lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Henry  | #103
Super reteta! Inchipuiti-va ca donsomiara mea n-a mai mancat orez de luni de zile iar azi a mancat jumatate din budinca pe care i-am facut-o (ce-i drept am redus la jumatate cantitatile, n-am vrut sa ma avant din prima )Astept cu interes si alte experimente
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014564 (s)