News Flash:

Reteta de budinca de cozonac

9 Aprilie 2012
1653 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca de cozonac
Ingrediente:

300 gr cozonac
50 gr unt
300 ml lapte
5 oua
100 gr zahar
1 esenta de rom
50 gr stafide
coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

 
Cozonacul de pune la inmuiat in lapte maxim 5 minute, dupa care se faramiteaza cu furculita. Apoi se pun untul moale si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare. Adaugam si stafidele si romul. Separat se bat spuma albusurile. Cand albusul sta pe castron (nu curge daca intoarcem cu fundul in sus) punem zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Aceasta se amesteca cu compozitia de cozonac cu ajutorul unei linguri de lemn. Dam la cuptor la foc mic circa 40 minute. Dupa ce se raceste complet se portioneaza.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac unt lapte oua zahar stafide furculita castron bezea cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6024 viz    0 com
3757 viz    0 com
3339 viz    0 com
1325 viz    0 com
1046 viz    0 com
1156 viz    0 com
1687 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1434 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027677 (s)