News Flash:

Reteta de budinca cu carne si smantana

7 Octombrie 2014
3553 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g franzela
4 oua mari
½ kg carne de porc slaba si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui
300 ml lapte de vaca
100 g ceapa
250 ml smantana
30 g faina
100 g unt
pesmet
patrunjel tocat
piper
sare

Mod de preparare:


Franzela, taita in felii, se inmoaie in lapte pana il absoarbe in intregime. Ceapa tocata marunt se caleste, un minut, in tot untul. Carnea se treca prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul, patrunjelul, sarea si se amesteca bine. Albusurile, batute spuma tare, se amesteca cu acesta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2 ½ l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30 minute, se poate acoperi daca se rumeneste prea mult, iar focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute. Se serveste fierbinte cu sos de rosii, cu piure de spanac sau urzici.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

budinca budinca carne retete carne retete culinar ghid culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014752 (s)