News Flash:

Reteta de briose daneze

21 Februarie 2012
3547 Vizualizari | 0 Comentarii
Briose daneze
Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina
2 oua
125 g zahar
100 ml ulei
250 ml lapte
10 g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie
coaja de portocala

Pentru umplutura:


6 lingurite nutella
6 lingurite migdale macinate
6 linguri nuca + cacao + zahar

Ptr uns: 1 galbenus + 30 ml lapte dulce

Mod de preparare:

Laptele l-am incalzit putin, adaugand sarea si zaharul. Drojdia am dizolvat-o in putin lapte caldut si am lasat 5 min sa creasca. Faina am amestecat-o cu laptele si am amestecat bine. Am adaugat ouale batute, iar la urma maiaua. Am framantat bine-bine adaugand treptat toata cantitatea de ulei caldut. Si am mai framantat cca 20 minute. Am lasat biluta la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie. Cand si-a dublat volumul, sau chiar mai mult....am impartit aluatul in 12 bilute. Cu mana unsa am turtit biluta in mana iar in mijloc am pus 1 lingurita de nutella + 1 lingurita de migdale macinate sau 1 lingura de amestec nuca + cacao + zahar. Am facut 6 cu amestecul de nutella si 6 cu amestecul de nuca. Cu mana se strang “la gura“, ca un saculet, formandu-se o bila. Am facut 12 saculeti.
M-am folosit de un facalet pentru a intinde saculetii, apoi cu un cutit bine ascutit am facut 4 taieturi, am apucat de capete si am rasucit, formand un melc, cu capetele bagate dedesubt. Le-am pus in forme de minitarte, ca sa aiba loc sa se extinda, asezate in hartiute de muffis, ca se curata mai usor formele. Cand toate bilutele au fost facute melci, le-am pus intr-o tava si le-am lasat sa creasca 30 minute. Cand s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, si le-am bagat la cuptorul preincalzit. Le-am lasat 20 minute, la 180 de grade C.
Briose daneze pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Briose_daneze
faina oua zahar ulei lapte drojdie sare nutella migdale nuca cacao galbenus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036209 (s)