News Flash:

Reteta de briose cu morcovi

22 Martie 2013
2410 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g faina
½ lingurita praf de copt
150 g morcov ras pe razatoarea mica
1 ou
70 ml ulei vegetal
50 g stafide
100 g zahar brun
50 g nuci/alune de padure maruntite
1 praf de sare
un praf nucsoara/cardamon
½ lingurita scortisoara

Mod de preparare:


Stafidele le pui la inmuiat in apa calda si intre timp amesteci uleiul cu oul. Adaugi zaharul si mixezi in continuare pana cand acesta se topeste. Adauga treptat morcovii rasi si storsi, stafidele stoarse si nucile tocate, amestecand bine. Intr-un bol amesteca faina cu mirodeniile, praful de copt si un praf de sare. Incorporeaz-o treptat in amestecul cu morcovi pana cand obtii un aluat vartos.

Intr-o tava de briose aseaza hartiute colorate si toarna in fiecare compozitie. Nu depasi linia hartiei. Coace-le incuptorul incalzit la 180C timp de 40 de minute sau pana cand trec testul scobitorii. Raceste-le pe un gratar si serveste-le celor mici cu frisca sau o glazura din ciocolata alba.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina morcov ras ulei vegetal stafide zahar brun nuci praf nucsoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1690 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025728 (s)