News Flash:

Reteta de branzoaice

4 Iulie 2013
2862 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina alba
2 oua
500 ml lapte dulce
50 g drojdie proaspata
100 g zahar
sare
coaja de lamaie
esenta de vanilie
cca 100 ml ulei

Pentru umplutura:
cca 500 g branza dulce
3 oua
100 g zahar
1 ou + 1 lingura zahar pt. uns

Mod de preparare:


Laptele l-am incalzit putin. Am dizolvat zaharul in lapte, apoi am pus si drojdia proaspata. Faina am cernut-o, am adaugat sarea si ouale, apoi laptele amestecat cu zaharul si drojdia,  esenta si coaja de lamaie. Am framantat aluatul, adaugand treptat uleiul, pana ce aluatul capata consistenta unui burete. Am lasat aluatul acoperit la dospit cca 1 ora.
Cat aluatul se odihneste, am pregatit umplutura: am amestecat branza dulce cu zaharul si ouale. Daca umplutura este prea moale, se poate adagura cateva linguri de gris.
Cand aluatul si-a dublat cantitatea, l-am intins pe planseta si am taiat patrate cu laturile de 7-8 cm. Am pus in fiecare patrat cate o lingura de umplutura, am facut pachetele pe care le-am asezat in tavi unse cu ulei. Am lasat la crescut din nou cca 30 minute, apoi le-am uns cu amestecul de ou si zahar. Le-am copt la foc potrivit, pentru cca 30 minute.

Branzoaice recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba lapte dulce zahar umplutura branza dulce branzoaice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1375 viz    0 com
2319 viz    0 com
2501 viz    0 com
1708 viz    0 com
1483 viz    0 com
1286 viz    0 com
1014 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1835 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032183 (s)