News Flash:

Reteta de biscuiti cu frisca

5 Septembrie 2012
2183 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g faina
80 g unt
50 g amidon alimentar
80 g zahar
100 ml frisca lichida
8 g praf de copt
un ou
un pliculet zahar vanilat

   
Mod de preparare:

Cernem faina impreuna cu praful de copt, amidonul si zaharul vanilat. Facem o gaura in mijlocul ingredientelor si adaugam oul, zaharul, frisca si untul topit dar rece, apoi framintam bine, pina vom obtine un aluat omogen. Invelim aluatul in folie transparenta si-l punem in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Pe masa de lucru, presaram faina, intindem aluatul cu sucitorul, daca vedem ca se lipseste presaram din cind in cind faina. am decupat biscuitii cu forma de floricica, iar cu o alta forma mai micuta am facut inimioara din mijloc, apasind dar nu atit de tare incit sa decupez aluatul. Am pus apoi cite o bucatica de ciocolata, iar in tava tapetata cu hirtie de copt, am pus biscuitii, apoi i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 15 minute, depinde cit de subtiri sint biscuitii, adica stati cu ochiul pe ei.
Lasam sa se raceasca, presaram un pic de zahar praf si-i servim la cafeluta sau laptele de dimineata.
Biscuiti cu frisca pregatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1040 viz    0 com
1602 viz    0 com
2081 viz    0 com
1369 viz    0 com
2027 viz    0 com
2019 viz    0 com
1208 viz    0 com
1102 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 24 queries | Mysql time :0.028505 (s)