News Flash:

Reteta de biscuiti cu ciocolata si vanilie

4 Iunie 2014
1544 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina
150 g ciocolata neagra
200 g unt
200 g zahar
2 oua mari
1 baton vanilie (doar semintele)
1/2 plic praf copt
sare (un varf de cutit)

Mod de preparare:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, semintele de vanilie, sarea si ouale pana obtinem o crema fina. Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si apoi o adaugam treptat cremei de unt. Taiem ciocolata in bucatele potrivite (nu foarte mici) si le adaugam in aluat.
Inglobam bucatelele de ciocolata in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn. Preincalzim cuptorul la 175°C. Cat timp se incalzeste cuptorul, bagam aluatul in frigider.
Dupa ce cuptorul s-a incalzit, scoatem aluatul din frigider (veti observa ca este moale) si formam cu mainile usor umede, bilute de aluat, mari cat o nuca.
Asezam bilutele la distanta de 4-5 cm una de cealalta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coacem biscuitii pe treapta a treia de jos in sus, functie traditionala, pentru 15 minute sau pana cand incep sa prinda culoare pe margini. Suprafata biscuitilor trebuie sa nu se bronzeze absolut deloc.
Cand observam ca marginile isi schimba discret culoarea, scoatem tava din cuptor si o lasam pe masa din bucatarie pentru 2-3 minute, fara sa atingem cu nimic biscuitii. Dupa 2-3 minute, biscuitii incep sa se intareasca asa ca ii scoatem cu grija si ii asezam pe un gratar unde ii lasam sa se raceasca.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete biscuiti biscuiti ciocolata biscuiti vanilie retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1064 viz    0 com
1034 viz    0 com
3601 viz    0 com
1288 viz    0 com
1159 viz    0 com
860 viz    0 com
1029 viz    0 com
1575 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1835 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027826 (s)