News Flash:

Reteta de biscuiti

30 Mai 2013
1484 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g unt moale (la temperatura camerei)
140 g zahar
1 galbenus
2 lingurite extract de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
300 g faina

Mod de preparare:


Bate untul cu zaharul pana cand zaharul se dizolva si are consistenta unei spume. Incepe cu o lingura si abia apoi poti baga si mixerul. Adauga galbenusul, coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Adauga faina treptat in amestecul cu unt si incorporeaza-o. Acum e monetul sa decizi in ce forma vei face biscuitii. Obisnuiesc sa impart aluatul in doua. O parte o rulez intr-un cilindru gros si o invelesc intr-o folie alimentara, iar a doua parte o aplatizez intr-un disc de aluat, ca sa o pot intinde ulterior intr-o foaie de aluat si o invelesc. Le pun la frigider in jur de o ora.

Odata aluatul intrarit este gata de prelucrat. Din cel rulat feliaza biscuiti cu o grosime de cativa milimetri. Cealalta parte o intinzi intr-o foaie subtire de maxim 5 mm si tai din ea, cu forme speciale, biscuiti.

Se coc pe rand (nu mai multe tavi deodata) in cuptorul preincalzit la 170C (cuptor cu ventilatie) timp de 10 minute pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Se scot imediat din tava si se racesc pe un gratar.

Cand se racesc poti pregati glazura din:
25 0g zahar pudra
2 linguri lapte
colorant alimentar (pentru cine nu tolereaza ideea poate incerca culori naturale din sucuri de legume sau fructe, insa paleta este mult mai mica)

Amesteca zaharul cu laptele intr-un bol. Imparte amestecul in mai multe boluri in functie de cate culori vei folosi. Pune colorant alimentar (cateva picaturi) pana cand obtii intensitatea de culoare dorita.

Intinde glazura peste biscuiti cu o lingurita sau cu o pensula speciala. Deocoreaza cu bombonici, fulgi de ciocolata sau nuci tocate.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt moale tavi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025106 (s)