News Flash:

Reteta de beef Wellington

20 Martie 2013
2244 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250g aluat de patiserie (aluat de foietaj)
500 g muschi / vrabioara de vita (nu e acelasi lucru, dar e la fel de gustos)
200 g spanac (proaspat sau la conserva) – fiert si scurs bine
200 g ciuperci (crude sau la conserva), tocate marunt
1 catel de usturoi, tocat marunt
1 ceapa medie, tocata fin
4 linguri ulei de gatit
cimbru (proaspat sau uscat)
2 linguri ulei de masline
piper
sare

Mod de preparare:

Incinge 2 linguri de ulei de gatit intr-o tigaie non-aderenta. Prajeste muschiul de vita pe toate partile pana cand se rumenste usor. Scoate-l pe o farfurie. Condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru si pune-l cu 2 linguri de ulei la cuptor la 200-220C acoperit. Dupa 30 de minute indeparteaza folia si mai lasa-l inca 20-30 de minute pentru o carne bine patrunsa.

Daca vrei o friptura potrivit de patrunsa sau medium rare (care sa pastreze miezul rosiatic) 25 de minute cu alte 20 fara folie sunt suficiente, iar pentru o friptura in sange 20 de minute cu alte 15 sunt suficiente. Sau si mai simplu foloseste un termometru de carne. Trebuie sa afiseze 77C pentru friptura rumenita bine, 71C pentru cea mediu patrunsa si 63 de grade pentru cea in sange. Cand friptura e gata, scoate-o din cuptor si lasa-o 5-10 minute in tava ca sa se scurga toate sucurile din ea. Apoi pune-o pe un platou sa se raceasca.

Caleste ceapa, usturoiul, ciupercile si spanacul maruntit in uleiul ramas dup ace ai prajit carnea, cu sare si piper, pana cand ciupercile se inmoaie usor. Poti adauga si 2-3 linguri de smantana de gatit pentru un gust mai cremos. Scoate amestecul intr-un bol si lasa-l sa se raceasca.

Intinde foaia de aluat pe blatul de lucru tapetat cu putina faina, astfel incat sa obtii un dreptunghi din aluat. Unge-o cu putin ulei de masline si intinde peste foaie, intr-un strat subtire, amestecul de ciuperci cu spanac suficient de mult incat sa acopere 3 laturi ale bucatii de carne (poti pune si felii de pancetta sau prosciutto inainte sa pui ciupercile). Apoi aseaza muschiul de vita si intinde si deasupra lui din amestecul de ciuperci.

Impacheteaza-l in aluat, astfel incat sa fie acoperit bine pe toate partile. Taie capetele daca este prea mult aluat. Unge cu ulei de masline si pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 25-30 de minute pana cand aluatul de placita se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute sa se odihneasca inainte sa tai din ea felii groase de un deget. Daca faci mai multa umplutura cu ciuperci si spanac poti face din ea mini pateuri cu aluat de foietaj sau o poti pune pe piept de pui pe care sa il gatesti en-papillote.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muschi spanac ciuperci ceapa medie cimbru piper sare platou en-papillote
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022112 (s)