News Flash:

Reteta de banana bread cu chai si cream anglaise

16 Februarie 2012
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
banana bread cu chai si cream anglaise
Ingrediente:

Pentru painea cu banane:

3 banane coape
3 oua
1/2 cana smantana lichida
1/2 cana zahar
6 linguri unt moale
1 lingurita praf de copt
2 cani faina
1 lingurita nucsoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 lingura chai concentrat (optional, dar recomandat)
 
Pentru creme anglaise:

3 galbenusuri
1 cana lapte
esenta/extract de vanilie sau migdale
1/4 cana zahar
sare

Mod de preparare:

Bate cu o spatula sau un tel untul si zaharul pana devin o crema. Adauga, pe rand, bananele, ouale, chai-ul si smantana lichida incorporandu-le bine in aluat. Bananele nu trebuie sa fie pasata pana la ultima bucata, cateva resturi mai mari nu strica.

Intr-un castron, amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara. Adauga compozitia lichida si amesteca totul pana obtii un aluat cu ceva cocoloase de la banane.

Porneste cuptorul la treapta medie (170°C) si pune aluatul intr-o forma de paine, avand grija sa nu umple forma mai mult de 2/3. Pune painea in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute sau pana se rumeneste deasupra. Cand painea e rece, tai-o felii sau pune-o la pastrat in frigider, infasurata in folie de plastic.

Pentru creme anglaise, amesteca toate ingredientele si pune-le pe foc mic, amestecand constant aprox. 7-10 minute. Amestecul nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se ingroase usor. Serveste feliile de banana bread cu creme anglaise din belsug si fulgi de migdale. Pentru mine, au mers perfect cu ceaiul de dimineata.

sursa reteta si fotografie: Banana bread cu chai si cream anglaise
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

banane oua smantana lichida zahar unt faina nucsoara sare galbenusuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1789 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030989 (s)