News Flash:

Reteta de baclava

19 Iulie 2012
2374 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 sul foaie placinta
30 g pesmet
200 g nuci macinate

Pentru sirop:

o lamaie
300 g  zahar
 250 ml apa

Mod de preparare:

Intr-o tava unsa cu unt se aseaza o foaie de aluat care se unge cu unt, se aseaza apoi alte 2 foi, unse ca sa nu se lipeasca. La a treia foaie se presara nucile amestecate cu pesmet. Peste ele se aseaza alte sase foi unse, apoi se pune nuca amestecata cu pesmet. Apoi alte 2-3 foi. Se lasa la rece 30 min, apoi se taie patratele cu un cutit bine ascutit. Tava se introduce in cuptor.

Pentru sirop: Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 apa, se fierbe 2-3 min. Cand se ia de pe foc se adauga restul de zahar si zeama de lamaie. Cand se scoate tava de la cuptor se stropeste imediat cu siropul caldut. Se presara deasupra nuca.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foaie placinta pesmet nuci lamaie zahar apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2537 viz    0 com
1353 viz    0 com
2665 viz    0 com
1933 viz    0 com
2929 viz    0 com
1409 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028626 (s)