News Flash:

Reteta de baclava

5 Aprilie 2012
1288 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Baclava
Ingrediente:

400 g nuci, migdale, fistic si caju macinat
1 pachet foi de placinta subtri din comert
1 pachet de unt
1 kg zahar
2 esente de portocale
zeama de portocala
coaja de la 1 portocala
coaja de la 1 lamaie


Mod de prreparare:


Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta, se unge cu unt topit, se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt si tot asa pana ajungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram mult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate. Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit.
Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul: se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna fierbinte pesta prajitura fierbinte, abia scoasa din cuptor.
Baclava pregatita de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nuci migdale fistic caju unt zahar placinta cuptor baclava
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1017 viz    0 com
1117 viz    0 com
1654 viz    0 com
3541 viz    0 com
2555 viz    0 com
3177 viz    0 com
2092 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028947 (s)