News Flash:

Reteta de baclava

5 Aprilie 2012
1346 Vizualizari | 0 Comentarii
Baclava
Ingrediente:

400 g nuci, migdale, fistic si caju macinat
1 pachet foi de placinta subtri din comert
1 pachet de unt
1 kg zahar
2 esente de portocale
zeama de portocala
coaja de la 1 portocala
coaja de la 1 lamaie


Mod de prreparare:


Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta, se unge cu unt topit, se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt si tot asa pana ajungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram mult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate. Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit.
Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul: se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna fierbinte pesta prajitura fierbinte, abia scoasa din cuptor.
Baclava pregatita de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci migdale fistic caju unt zahar placinta cuptor baclava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1052 viz    0 com
1164 viz    0 com
1709 viz    0 com
3734 viz    0 com
2601 viz    0 com
3285 viz    0 com
2151 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038706 (s)