News Flash:

Reteta de ardei cu pesmet

16 Februarie 2012
993 Vizualizari | 0 Comentarii
Ardei cu pesmet
Ingrediente:

pesmet
8 ardei grasi
3-4 linguri de parmezan ras
2 catei de usturoi
3 hamsii
cca 20 migdale
6 linguri suc de rosii (sau doua rosii coapte bine)
4 linguri ulei de masline
10 frunzulite de busuioc
cca 2 linguri capere
sare
ulei de masline
piper

Mod de preparare:


Intii mixam mandorlele impreuna cu busuiocul spalat. Apoi spalam bine ardeii, ii taiem in doua, eliminam semintele, codita si le mai taiem inca o data in doua pe lungime (daca folosim ardei lungi nu grasi, ii taiem doar in doua pe lungime. Ungem o tava yena /sau de care avem cu putin ulei de masline, distribuim un rind de ardei cu partea interioara in sus, presaram  o lingura de pesmet, apoi una de parmezan, doua linguri de suc de rosii sau felii de rosii taiate subtirel, o lingura de capere, bucatele de hamsii (spalati in prealabil daca au fost conservati in sare, apoi le eliminam sira spinarii), presaram un pic din compozitia de mandorle mixate cu busuioc, presaram putina sare, piper si stropim cu ulei.
Continuam apoi cu alt rind de ardei si condimentam la fel ca la primul strat. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 30 de minute, controlam iar daca vedem ca ardeii inca sint tarisori mai lasam cca 10-15 minute, apoi indepartam folia de aluminiu si mai lasam cca 5-7 minute.
 Putem servi calduti ardeii sau pe felii de piine pe care punem intii un pic din sosul lasat in tava.
Ardei cu pesmet pregatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pesmet ardei grasi parmezan usturoi hamsii migdale rosii capere sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1473 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014942 (s)