News Flash:

Reteta de American pie cu cirese

6 Iunie 2013
2277 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

350 g faina
1/2 lingurita sare
2 linguri zahar
220 g unt rece, taiat in cubulete
100 ml apa rece

Pentru umplutura:

500 g cirese fara samburi
150 g zahar (sau mai mult, dupa gust)
2 -3 lingurite amidon
un praf de sare
1 lingura suc de lamaie
½ lingurita extract de vanilie
½ lingurita Kirsch
25 g unt taiat in bucatele

Plus 1 ou si zahar pentru uns placinta si pentru presarat deasupra si o tava de tarta cu diametrul 22-26cm.

Mod de preparare:

Pregateste aluatul amestecand faina cu sarea si zaharul, apoi adaugand untul rece si framantand cu degetele sau cu o lingura pana cand aluatul capata aspectul unui pesmet grunjos. Adauga treptat apa rece si amesteca pana cand aluatul incepe sa se inchege. Imparte-l in doua (3 sferturi cu 1 sfert) si formeaza doua bile de aluat pe care sa le aplatizezi, sa le invelesti in folie alimentara si sa le pui la frigider pentru o ora. Asta va intari untul si va relaxa glutenul din faina.

Intinde bila mai mare de aluat intr-un disc cu diametrul mai mare decat al tavii de tarta pe care o folosesti. Intinde aluatul in tava si pune-l la frigider cat te vei ocupa de a doua bucata. Intinde-o si taie din ea fasii groase de 1-1.5cm. aseaza-le pe o tava acoperita cu folie alimentara si pune-le la frigider.
Incinge cuptorul la 200C si intre timp pregateste umplutura. Pune ciresele intr-un bol impreuna cu zaharul, amidonul, sarea, zeama de lamaie, extractul de vanilie si Kirsch si amesteca usor cat sa acoperi fructele cu restul ingredientelor. Lasa-le sa stea asa 10-15 minute apoi toarna umplutura in tava pregatita cu aluatul de tarta. Presara deasupra ei untul taiat bucatele mici.

Unge marginile tartei cu ou batut. Acopera cu fasiile de aluat pregatite incercand sa formezi un fel de zig-zag din ele deasupra tartei. Unge suprafata cu ou si presara putin zahar.
Pune placinta la cuptor timp de 15 minute, apoi redu intensitatea caldurii la 170-180C si mai lasa la cuptor inca 30 de minute pana cand aluatul se rumeneste si amestecul cu cirese arata ca si cum ar fierbe. Daca marginile placintei se rumenesc prea tare, acopera-le cu un inel din folie de aluminiu.
Cand e gata, lasa placinta sa se raceasca timp de cel putin o ora inainte sa o feliezi.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina zahar apa rece umplutura amidon kirsch folie alimentara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030604 (s)