News Flash:

Reteta de amandine

31 Mai 2012
2024 Vizualizari | 0 Comentarii
Amandine
Ingrediente:

Pentru blat:

8 linguri faina
6 oua
1 lingurita praf de copt
200 g zahar
30 ml apa
2 linguri cacao


Pentru crema:

3 galbenusuri
250 g unt
150 g zahar pudra
3 linguri cacao

Pentru sirop:

2 plicuri cappuccino
200 g zahar
esenta de rom
300 ml apa

Mod de preparare:

Am separat albusurile de galbenusuri. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt, si le-am cerunt impreuna. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul. Albusurile le-am mixtat spuma impreuna cu sarea, apoi am adaugat zaharul, continuand mixarea cateva minute. Am adaugat apoi apa si amestecul de galbenusuri.
La aceasta compozitie am adaugat faina in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus.
Am pus compozitia intr-o tava (38/26 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Am lasat blatul la racit, apoi l-am taiat in doua pe inaltime. Cu un cutit bine ascutit am indreptat marginile blatului, reducand marimea acestuia la 34/31.

Cat blatul s-a racit, am pregatit siropul: apa, zaharul si cappuccino le-am pus intr-o craticioara pe foc, lasand sa fiarba 5 minute. Am adaugat si esenta de rom, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.
Pentru crema, am lasat untul sa se inmoaie la temperatura camerei, apoi l-am mixat impreuna cu zaharul pudra, pana s-a dizolvat tot zaharul. Apoi am adaugat galbenusurile pe rand, unul cate unul, si cacaoa. Am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.
Cand toate au fost pregatite, am trecut la ansamblare: am asezat pe un platou prima jumatate de blat, pe care l-am insiropat bine,
apoi am adaugat jumatate din crema.
Deasupra am pus si cea de-a doua jumatate de blat, pe care l-am insiropat. Am glazurat cu restul de crema, si am dat la frigider peste noapte (se poate si doar cateva ore).
A doua zi am taiat prajitura in patrate egale, si am ornat cu ciocolata alba si neagra, topita in prealabil.
Amandine gatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina oua zahar apa cacao galbenusuri unt zahar pudra cappuccino amandine
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3321 viz    0 com
2445 viz    0 com
2222 viz    0 com
7276 viz    0 com
1041 viz    0 com
2097 viz    0 com
2540 viz    0 com
2000 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032580 (s)