News Flash:

Reteta cu care vei avea succes oricand: briose cu aroma de lamaie

23 Martie 2017
4694 Vizualizari | 0 Comentarii
Briosele cu lamaie sunt ideale pentru un desert usor, dupa o masa copioasa sau ca gustare alaturi de o cana cu ceai. Se prepara rapid si in plus sunt extrem de gustoase.

Ingrediente:

Pentru briose:
400 g faina
1/2 lingurita faina
1 plic praf de copt
230 g unt nesarat
400 g zahar
4 oua
2 linguri coaja rasa de lamaie
236 ml lapte
2 lingura si 1/2 zeama proaspat stoarsa de lamaie
esenta de vanilie

Pentru icing:
1 cana smantana foarte grasa
1/2 cana zahar pudra
1-2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius si tapeteaza o tava de briose cu hartii speciale.
Intr-un bol adauga faina, sarea si praful de coptsi amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie pufoasa. Incorporeaza ouale cate unul, pe rand. Incorporeaza apoi coaja de lamaie si cateva picaturi de vanilie.

Incorporeaza jumatate din cantitatea de faina, o lingura si jumatate suc de lamaie, apoi jumatate din cantitate de lapte. La final adauga restul de faina, zeama de lamaie ramasa si restul de lapte ramas. Nu amesteca excesiv deoarece briosele nu vor mai iesi pufoase.

Adauga aluatul in forme si coace-le timp de aproximativ 17-20 de minute, sau pana cand devin aurii. Lasa briosele sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.

Pentru a prepara glazura, bate smantana cu zaharul pana obtii o pasta tare. Incorporeaza terptat zeama de lamaie. Adauga una sau doua linguri, in functie de preferinte.
Decoreaza briosele, dupa racire, cu glazura obtinuta. Poti presara deasupra putina coaja de lamaie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

briose lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1946 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021449 (s)