News Flash:

Reteta cu care intotdeauna o sa ai succes - Cartofi frantuzesti

2 Mai 2017
9576 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g unt
1 kg cartofi
150 ml lapte
8 oua
200 g smantana
200 g cascaval
200 g parmezan
sare
piper
nucsoara

Mod de preparare:

Pune cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce s-au fiert lasa-i sa se raceasca. Curata-i si taie-i felii. Asezoneaza-i cu sare dupa gust.
Intr-un bol bate doua oua crude, adauga laptele, smantana si asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Restul de 6 oua fierbe-le tari.

Citeste si despre Cartofi frantuzesti - Uite asa se fac

Unge un vas de yena cu unt, apoi asaza un strat de cartofi, un strat de felii de oua, jumatate din cantitatea de cascaval, apoi continua cu inca un strat de cartofi, restul de oua, cascavalul ramas iar la final ultimul strat de cartofi. Toarna apoi amestecul de lapte cu ou si presara deasupra parmezanul ras. Taie untul felii si asaza-l peste parmezan.
Coace totul tinp de 20-30 de minute sau pana cand compozitia se rumeneste.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi frantuzesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011750 (s)