News Flash:

Reteta corecta de zacusca de peste

28 Septembrie 2017
2523 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg de peste (dezosat si depielitat)
1 kg de ceapa
2 kg de ardei rosii
1/2 kg de morcovi
2 kg de rosii
1/2 litri ulei
1/2 lingura zahar
200-250 ml otet
1-3 catei de usturoi
sare
piper boabe
3 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar

Citeste si Zacusca de ciuperci - Cand trebuie sa pui apa in oala

Mod de preparare:

Pune pestele la fiert in apa cu sare si otet. Daca acesta face spuma adun-o cu o spumiera si indeparteaz-o. Cand s-a fiert scoate pestele pe un platou si, daca este necesar, indeparteaza oasele. Toaca apoi pestele marunt.
Ardeii se coc si se toaca marunt, iar rosiile de se cojesc si se maruntesc foarte bine.
Toaca ceapa si da morcovul prin razatoare mica. Pune-le la calit in uleiul incins. Cand se inmoaie adauga condimentele si ardeii copti. Lasa-le sa se caleasca pana cand se inmoaie foarte bine. Cand ceapa este bine facuta adauga rosiile si zaharul. Adauga apa si lasa legumele sa fiarba foarte bine, pana cand sosul se leaga. La final adauga pestele, otetul, si usturoiul bine pisat. Lasa totul sa fiarba timp de 2-3 minute apoi stinge focul.
Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.

preluat de pe acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

morcovi zahar usturoi citeste si spumiera
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020423 (s)