News Flash:

Reteta corecta de suc de rosii pentru iarna. Fara conservant

16 August 2018
1772 Vizualizari | 0 Comentarii

Se apropie vremea conservelor pentru iarna. Acesta este sucul de rosii pe care il prepar de cativa ani si rar s-a intamplat sa se strice o sticla (depinde, daca a prins aer). Este o reteta gustoasa, simpla si la indemana oricui… O recomand din tot sufletul pastreaza gustul natural al rosiei, iar pregatit in felul acesta tine si anul urmator, fara probleme. De ce ingrediente avem nevoie? Rosii carnoase, bine coapte; Sare; Zahar.
Cum se prepara? Rosiile se spala bine, se taie, se dau prin masina, iar sucul obtinut se pune la fiert. Se indeparteaza spuma adunata deasupra si se sterge marginea oalei cu un burete. Se lasa sa scada pana cand ajunge la consistenta dorita (scazut mai mult devine bulion, se face exact la fel), apoi se adauga sare si zahar, in cantitati mici: la 10 litri de suc scazut doua linguri de sare si o lingura de zahar.

Cantitatile pot creste sau pot sa scada, in functie de cantitatea de suc. Pe masura ce scade, se mai adauga suc, pentru a ajunge la cantitatea si consistenta dorite. Sarea ii intensifica si culoarea, o sa observati cum devine rosul mai viu, iar zaharul ii taie din aciditate si, in plus, este un bun conservant.

Asa clocotit, se pune in sticle curate si uscate (sub care asezam cutite sau le punem intr-o chiuveta metalica sau un lighean). Se asaza intre paturi, acoperite bine si se lasa doua, trei zile.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016388 (s)