News Flash:

Reteta clasica de papanasi

15 Octombrie 2013
2866 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g branza de vaci
3 oua
200 g faina
100 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
100 ml ulei
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
putina sare

Mod de preparare:

Amestecam branza de vaci cu 150 g faina, cu galbenusurile, bicarbonatul de sodiu si, sarea. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se toarna peste restul compozitiei amestecand constant. Împartiti compozitia in bucati pe care le dati prin restul de faina.

Rotunjiti apoi aceste bucati dupa care se turtesc in palma pana cand se pot taia cu 2 pahare de diametre diferite sau cu forma speciala pentru a se obtine inele. Indiferent de forma se introduc in uleiul infierbantat in prealabil, se intorc dupa cateva minute (2,3) pe partea cealalta, se scot cu si se scurg bine de ulei. In final se aranjeaza in farfurie: forma mare de papanas pe farfurie si deasupra forma cea mica.
Cei mai buni papanasi sunt cei pe care ii veti servi pudrati cu zahar, cu dulceata si neaparat cu smantana din belsug.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete papanasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2318 viz    0 com
5000 viz    0 com
2551 viz    0 com
1340 viz    0 com
7513 viz    0 com
1127 viz    0 com
1928 viz    0 com
1076 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023998 (s)