News Flash:

Reteta cina sanatoasa - Peste cu legume

8 Februarie 2018
390 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 2 pesti la marimea dorita (pastrav, chefal, somon, macrou etc.)
  • legume (morcovi tineri, varza kale, ceapa verde, broccoli etc.)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 g iaurt pentru dressing
  • 50 g maioneza pentru dressing
  • zeama de la ½ lamaie pentru dressing

Citeste si Salata "Troiene" - Combinatia de cascaval cu carne si cartofi place papilelor gustative

Mod de preparare:

In primul rand facem un sos pentru peste rapid din iaurt cu maioneza si zeama de lamaie care pe parcurs mai merge imbunatatit cu usturoi, hrean, castravete, totul depinde de gustul fiecaruia. Amestecam ingredientele reci, maioneza treptat cu iaurtul si la final zeama de lamaie, apoi potrivim gustul adaugand putina sare fina si piper macinat. Pastram sosul la temperatura camerei daca facem pestele imediat sau la rece daca mai intarziem.

Pestele curatat frumos si spalat bine sub jet de apa se taie pe jumatate si i se scoate sira spinarii, se pune la scurs apoi se unge cu putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper daca pestele se frige la gratar, daca se prajeste se trece inainte prin faina, daca se prepara fiert sau la aburi se lasa asa cum este.
Legumele se pun la fiert in apa cu sare timp de 5 minute la foc mic apoi se scot cu o paleta. Se frige pestele cate 5 minute pe fiecare parte apoi se serveste alaturi de legume si se stropeste din belsug cu sos rece de iaurt cu maioneza.

Reteta de peste cu legume ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

preparatedevis ro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020278 (s)