News Flash:

Reteta celui mai bun bors calugaresc

24 Noiembrie 2017
652 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 1 kg foi de varza
  • 2-4 cepe de marime medie
  • 2-3 bucati ardei gras
  • 1 morcov
  •  2-3 rosii medii
  •  100 ml ulei
  • bors
  •  sare
  •  o legatura de leustean

Mod de preparare:

Ceapa si ardeiul se curata, apoi se toaca si se calesc in ulei incins, impreuna cu morcovul dat prin rozatoare. Cand sunt patrunse, se adauga varza tocata fideluta si se stinge cu un litru de apa. Se lasa la fiert 30 de minute, apoi se adauga rosiile taiate felii si borsul. Se sareaza dupa gust. Se mai lasa pe foc 15-20 de minute, apoi se adauga leusteanul tocat.

Citeste si Prea buna, prea ca la tara - Supa traditionala de cartofi

Vezi si reteta de ciorba de post cu perisoare

Ingrediente:

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 praf de sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 l bors
  • 2 linguri ulei

Pentru perisoare:

  • 100 g ciuperci tocate
  • ½ punga granule de soia
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura orez
  • 1 cartof fiert
  • ½ chifla

Mod de preparare:

Curata legumele pentru ciorba de post cu perisoare, toaca-le, taie-le in functie de cat de mari le vrei si pune-le la fiert in apa cu sare si putin ulei. Intre timp prepara perisoarele. Zdrobeste cartoful fiert si amesteca-l cu restul ingredientelor. Inmoaie chifla, scurge-o de apa si pune-o in compozitia de perisoare. Amesteca si formeaza perisoare cu mana uda. Pune-le in ciorba, adauga borsul fiert putin in prealabil si lasa sa clocoteasca 20-25 de minute.
Cand este gata ciorba de post cu perisoare, presari patrunjel tocat pe deasupra.

preluat de pe ganduridinierusalim si clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ardei gras
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016742 (s)