News Flash:

Reteta care trebuie incercata - Friptura de iepure cu sos de smantana

5 Aprilie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 iepure
1 ceapa mare
1 morcov mare
sare
mix de piper
rozmarin
2-3 catei de usturoi
1/2 lamaie
1 pahar smantana
1/2 pahar apa/bulion

Mod de preparare:

Iepurele bine spalat si uscat il condimentam cu sare, mix de piper, rozmarin si usturoi tocat marunt.
Stropim cu suc de la o jumatate de lamaie, il acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider timp de 2-3 ore.
Dupa ce s-a marinat iepurele, topim cateva bucati de unt intr-o tigaie si rumenim carnea pe toate partile.

Citeste si Cum sa nu-ti murdaresti mainile cand faci oua rosii

Cand s-a rumenit, scoatem carnea din tigaie si o lasam deoparte, iar in grasimea ramasa calim ceapa, apoi morcovul.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, aranjam un strat de morcov cu ceapa, bucatile de iepure, apoi morcovul si ceapa ramasa, turnam smantana si apa/bulionul, condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Acoperim cu capac.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 1.5 - 2 ore.
Servim cu legume, orez sau piureu de cartofi.

sursa: jurnalderetete
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

friptura iepure sos smantana
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019735 (s)