News Flash:

Reteta care iti trezeste toate simturile - Uite cum se fac briosele daneze

20 Aprilie 2017
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
600 g faina
2 oua
125 g zahar
100 ml ulei
250 ml lapte
10 g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
coaja lamaie
coaja portocala

Pentru umplutura:
6 lingurite nutella
6 lingurite migdale macinate
6 linguri nuca+cacao+zahar

Pentru uns:
1 galbenus + 30 ml lapte dulce

Mod de preparare:

Laptele l-am incalzit putin, adaugand sarea si zaharul.
Drojdia am dizolvat-o in putin lapte caldut si am lasat 5 min sa creasca.
Faina am amestecat-o cu laptele si am amestecat bine. Am adaugat ouale batute, iar la urma maiaua. Am framantat bine-bine adaugand treptat toata cantitatea de ulei caldut. Si am mai framantat cca 20 minute.

Citeste si Delicioase si foarte bune - Briose cu cascaval si oua

Am lasat biluta la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie.
Cand si-a dublat volumul, sau chiar mai mult. Am impartit aluatul in 12 bilute.

Cu mana unsa am turtit biluta in mana iar in mijloc am pus 1 lingurita de nutella + 1 lingurita de migdale macinate sau 1 lingura de amestec nuca + cacao + zahar. Eu am facut 6 cu amestecul de nutella si 6 cu amestecul de nuca. Cu mana se strang “la gura“, ca un saculet, formandu-se o bila.
Am facut deci 12 saculeti.

Citeste si Briose cu glazura de ciocolata - Pentru Pasti

M-am folosit de un facalet pentru a intinde saculetii, apoi cu un cutit bine ascutit am facut 4 taieturi, am apucat de capete si am rasucit, formand un melc, cu capetele bagate dedesupt.

Le-am pus in forme de minitarte, ca sa aiba loc sa se extinda, asezate in hartiute de muffis, ca se curata mai usor formele.
Cand toate bilutele au fost facute melci, le-am pus intr-o tava si le-am lasat sa creasca 30 minte.
Cand s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, si le-am bagat la cuptorul preincalzit.
Le-am lasat 20 minute, la 180 grade Celsius.

sursa: sim0na-world

briose daneze aluat briose compozitie briose
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1375 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016546 (s)

loading...