News Flash:

Reteta care face cu ochiul oricui - Usor de preparat, rapid de mancat - Paine umpluta

31 Iulie 2017
893 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru mic dejun, gustare sau chiar cina, prepara aceasta paine umpluta cu legume si branza. Va fi la fel de buna, atat de calda, cat si rece.

Ingrediente:


Pentru aluat:
140 g iaurt
400-500 g faina
120 ml ulei de masline
120 g unt
60 ml apa
2 linguri otet
2 linguri praf de copt
1 ou
1 praf de sare

Citeste si Am facut-o zi pentru pranz, iar ai mei mi-au cerut sa o prepar si la cina. Aceasta reteta i-a dat pe spate. Iar mie imi place ca-mi pot hrani familia foarte rapid

Pentru umplutura:
1 vanata
2 dovlecei
1 ceapa
1 cartof
1 ardei
4 ciuperci
1 rosie
1 catel de usturoi
200 g branza sarata
patrunjel
30 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci iaurtul cu uleiul, untul, apa, otetul, sarea si praful de copt si amesteci pana cand se omogenizeaza. Incorporezi treptat faina si framanti pana cand obtii un aluat moale, pe care-l lasi 15-20 de minute sa se odihneasca.
Pentru umplutura, incingi uleiul si calesti vanata, dovleceii, cartoful, taiate cubulete, ceapa si usturoiul tocate. Adaugi ciupercile taiate sferturi si ardeiul tocat, asezonezi cu sare si piper si amesteci pana cand legumele se inmoaie si scade apa lasata. Adaugi rosia descojita tocata, patrunjelul, amesteci si mai tii pe foc 2-3 minute, dai deoparte si lasi la racorit. Adaugi branza rasa si amesteci.
Intinzi o foaie din aluat de aproximativ 1 cm si jumatate grosime, pui umplutura si rulezi. O asezi intr-o tava unsa cu ulei si o ungi cu oul batut. O tii la cuptor pana cand se rumeneste.

preluat de pe click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mic dejun ceapa usturoi branza sarata
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013900 (s)