News Flash:

Reteta care aduce noroc anul ce vine - Macrou cu ceapa caramelizata

18 Decembrie 2017
1466 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

2 pesti macrou mari
150g orez
500 ml supa de legume
2 cepe mari
1 ardei gras mare
1 ardei gras rosu mare
4 linguri ulei de masline
2 lingurite zahar
1 felie de ghimbir
1 lingurita sare
2 linguri zeama de lamaie
½ lingurita piper boabe
½ lingurita piper macinat
2 catei de usturoi
5 linguri vin alb demisec

Citeste si I-am hranit pe toti din casa cu reteta asta - Macrou cu legume la cuptor

Mod de preparare:

Pestele se curata de intestine, cap si coada, se spala si se taie pe jumatate eliminand sira spinarii sub forma de fileuri. Intr-un blender se mixeaza ghimbirul si usturoiul cu zeama de lamaie, 2 linguri de vin, 2 linguri de ulei, se mai pune putina sare si piper macinat dupa gust. Pestele se cresteaza foarte usor pe partea fara piele si se unge cu mixtura din blender, se asaza intr-un vas cu pielea in jos si se lasa la rece minim 30 minute sa intre aromele in el.

Orezul se prajeste putin (1-2 minute) in 1-2 linguri de ulei incins amestecand continuu, apoi se adauga supa de legume potrivita dupa gust de sare si cateva boabe de piper negru. Se lasa sa fiarba 15-20 minute acoperit cu capac fara sa fie amestecat, cand zeama este aproape inghitita de orez se amesteca usor si se opreste focul, se lasa orezul sa se umfle inca 15 minute acoperit cu capac.

Citeste si Macrou in sos tomat la tigaie

Ceapa si ardeii se curata, se taie ceapa felii subtiri iar ardeii betisoare. Se prajeste intai ceapa la tigaie in putin ulei incins, se adauga un praf de sare si se stropeste periodic cu putin vin iar cand aceasta isi schimba culoarea se presara zaharul si se amesteca bine. Se continua prajirea inca 10 minute sau pana cand ceapa se rumeneste frumos, apoi se adauga si ardeii si se mai tin si ei timp de 5 minute sau pana cand ardeiul este facut, se opreste focul si se da tigaia deoparte.

Intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei se asaza fiecare peste cu pielea in jos, se mai stropesc cu putin ulei si se dau la cuptorul preincalzit pentru 25 minute la 220 grade sau pana cand pestele este facut dupa gustul fiecaruia. Pestele la cuptor se serveste asezat pe un pat de orez, iar deasupra se pun legumele caramelizate.

Reteta de macrou cu ceapa caramelizata ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piper macinat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1767 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013753 (s)