News Flash:

Reteta care a facut inconjurul lumii - Tort Snickers

1 Noiembrie 2017
195685 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 g de unt
  • 1 pahar de zahar
  • 4 oua
  • 1 pahar de smantana
  • 1 – 1.5 pahare de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ½ de lingurita de sare


Pentru crema:

  • 400 g de lapte condensat fiert
  • 150 g de unt
  • 200 g de arahide prajite

Pentru blatul 2:

  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar

Mod de preparare:

Preparam blatul: Se mixeaza untul moale cu zaharul pana obtineti o compozitie alba, apoi adaugati cate un ou si mixati de fiecare data, adaugati si smantana si mixati bine.
Intr-un bol separat amestecati faina cernuta, sarea, cacao si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati-le la amestecul de unt si mixati bine compozitia.
Ungeti forma cu unt si turnati compozitia in ea, preincalziti cuptorul la 180 de grade, coaceti blatul timp de 30 – 40 minute, verivicasi daca e gata facand testul cu scobitoarea.

Cand e gata il scoateti si lasati-l sa se roceasca si apoi il taiati in jumatate.

Preparam crema 1: Amestecati laptele condensat cu untul moale cu ajutorul unui mixer.
Preparam blatul 2: Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma pufoasa.

Preincalziti cuptorul la 130 de grade, turnati amestecul in forma rotunda si coacet-l timp de 1 si jumatate. Pe platou puneti partea de jos a blatului, ungeti cu jumatate din crema, presarati cu arahide, apoi aranjati blatul 2, turnati si intindeti si restul de crema, iar presarati arahide, acoperiti cu a doua jumatate de blat, apasati usor.
Il decorati cu glazura de ciocolata si cu arahide, ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort snickers
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1440 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014875 (s)