News Flash:

Reteta ca la mama acasa! Nu am mai mancat pana acum nici o prajitura asa pufoasa, care sa aiba o crema atat de fina! Va rog, incercati reteta si veti cunoaste gustul desavarsit. Te lingi pe degete de buna ce e!

20 Ianuarie 2014
208799 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr aluat de foietaj din comert
100 gr zahar pudra
2 pachete zahar vanilat
800 ml lapte
2 galbenusuri
2 pachete de budinca
250 gr unt
350-500 ml frisca lichida (in functie de cat de mare doriti sa fie stratul de frisca)
ciocolata menaj pentru glazura(in functie de preferinte)

Mod de preparare:

Foietajul se scoate din ambalaj si se taie in jumatate. Una din jumatati se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pana cand capata o culoare aurie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se repeta acelasi lucru si cu cea de-a doua jumatate. In timp ce aluatul se raceste,se prepara crema. Laptele se pune intr-o oala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si budinca si se pune la fiert. Se adauga galbenusurile de ou si se fierbe in continuare. Cand este gata, indepartati vasul de pe foc si lasati crema sa raceasca.
Se bate untul spuma si se adauga in crema racita. Intindeti crema peste aluatul copt. Bateti tare frisca pana nu mai cade de pe lingura. Crema acoperiti-o cu un strat de frisca si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Se toarna ciocolata topita pe deasupra si se da prajitura la rece.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri budinca frisca lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1387 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017033 (s)