News Flash:

Reteta bunicilor - Cum prepari ciorba de miel

4 Aprilie 2018
3392 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciorba de miel este o adevarat delicatesa pentru multi romani. Daca te numeri printre cei care savureaza cu placere aceasta ciorba, atunci trebuie sa inveti cum sa o prepari. Iata reteta originala, pe care o preparau si bunicii nostri.

Ingrediente pentru ciorba de miel:

  • 1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap, coada)
  • 1 ceapa mare (sau doua mia mici)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • ¼ bucata de telina
  • 1 ardei gras, rosu
  • 500 ml suc de rosii facut in casa
  • 750 ml bors
  • 2 oua
  • 1 legatura mare de leustean
  • sare
  • ulei

Cum se prepara ciorba de miel:

Taie carnea in bucati potrivite si spal-o bine. Indeparteaza grasimea in exces, daca este cazul. Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si ceapa in bucati potrivite si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca cat mai marunt. Daca nu ai robot, toaca ceapa cat de marunt poti si da radacinoasele prin razaotarea mica.

Adauga legumele intr-o oala incapatoare, impreuna cu putin ulei si caleste-le pana incep sa se inmoaie usor. Adauga apoi carnea si sare dupa gust, apoi toarna apa cat sa o acopere. Fierbe carnea pana cand este bine patrunsa si adauga apoi ardeiul tocat matunt. Daca este necesar mai adauga apa.

Intre timp, spala ceapa verde si tai-o in bucati potrivite (aproximativ 1,5-2 cm lungime). Cand carnea este fiarta adauga sucul de rosii si mai lasa totul sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi borsul. Daca este necesar mai adauga apa. Adauga si ceapa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute. Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite sau a unui tel. Adauga apoi o lingura de faina si continua sa le bati. Adauga faina pana obtii consistenta unei smantani lichide.

Cu grija, toarna ouale in ciorba, astfel incat sa se formeze fidelute. Lasa-le sa fiarba timp de doua minute, apoi stinge focul si adauga leusteanul tocat marunt. Amesteca bine. Serveste ciorba de miel alaturi de paine de casa si ceapa verde.

preluat de pe acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1492 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013311 (s)