News Flash:

Reteta bunicii, cea mai simpla si cea mai gustoasa! Cum faci cei mai deliciosi cozonaci moldovenesti din lume: Secretul pe care trebuie sa-l stii

8 Decembrie 2016
6599 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
200 gr zahar
25 gr de drojdie proaspata
coaja rasa de lamaie
5 galbenusuri
150 gr unt
250 ml lapte caldut
50 ml ulei
un praf de sare
stafide
nuca macinata
cacao
rom
coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Laptele se incalzeste, se adauga untul si zaharul si se lasa sa se topeasca.
Faina se cerne de oua ori. Drojdia se pune cu un praf de sare si un praf de zahar, cateva linguri de lapte cald. Se lasa cateva minute sa se activeze.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se spala lamaia bine cu apa calda si un burete curat. Se sterge si se rade coaja.
Stafidele se pun la hidratat in putin rom.
In mijlocul fainii cernute, se face un locas, se toarna drojdia si laptele cu unt topit. Se amesteca usor, apoi se adauga galbenusurile, coaja de lamaie.Se framanta bine, adaugand pe parcurs cate o lingura de ulei. Aluatul se framanta bine apoi se lasa la dospit, acoperit cu un stergar curat, in loc caldut.
Se prepara un mix din nuca macinata, zahar, cacao si rom. Aluatul intins se umple cu nuca si se ruleaza, apoi se asaza in tava de cozonac. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de ora, pana se rumeneste frumos.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat cozonac reteta cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023159 (s)