News Flash:

Reteta bunicii! Acestia sunt cei mai buni castraveti murati in saramura

21 Octombrie 2016
3100 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

4 kg de castraveti
3-4 bete de marar
20 catei de usturoi
4 bucati de hrean
3 morcovi mari
1 pachet de piper negru boabe
1 pachet de boabe de mustar
6-7 tije de telina
10 frunze de dafin
5 linguri de sare
5 litri de apa

Mod de preparare:

Se aleg borcanele in functie de dimensiunile preferate (fie de dimensiuni mici, fie 2-3 de dimensiuni mai mari). In fiecare borcan se pun cate 1-2 bete de marar, 3 catei de usturoi, morcov feliat, jumatate de radacina de hrean, csteva boabe de piper, 2 frunze de dafin si boabe de mustar.

Mai apoi, castravetii se aranjeaza bine in borcane, astfel incat sa nu ramana locuri goale intre ei. Apa se fierbe cu sarea si se toarna peste castravetii din borcane. Recipientele se inchid cat se poate de strans si se pun intr-un loc ferit de soare.

Peste o zi, scurgeti apa din borcane inapoi in cratita si o puneti la fiert pret de cinci minute, pentru ca mai apoi sa o turnati din nou in borcanele cu castraveti. Dupa preferinte, procedeul se poate repeta si a treia oara, pentru a ne asigura ca legumele nu se vor inmuia.

La sfârsit, se inchid bine capacele, iar borcanele se pun cu fundul in sus, pe un prosop, pâna devin reci. Se pot pastra pe rafturile din camara sau oriunde altundeva, chiar si la temperatura camerei.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castraveti saramura muraturi castraveti murati
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1818 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021224 (s)