News Flash:

Reteta autentica de panettone

23 Decembrie 2016
1478 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
550 gr faina integrala
1 pachet drojdie uscata
4 linguri apa calda
75 gr zahar
6 linguri unt, topit
4 linguri lapte
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita zahar granulat
1 ou mare + 1 albus mare
1 lingurita unt
2 linguri nuci de pin
2 lingurite zahar granulat

Pentru fructele marinate:

1/3 cana cirese confiate
1/3 cana stafide galbene
1/4 cana vin triplu sec, sau lichior de portocale
1/3 cana caise confiate tocate bucatele (cam cat o stafida)

Mod de preparare:

Mai intai adauga fructele confiate intr-un bol incapator si adauga peste acestea vinul sau lichiorul de portocale. Lasa-le sa stea la marinat minim o ora. Scurge apoi fructele si pastreaza doua lingurite de vin/lichior.

Prepara apoi aluatul. Intr-un bol maricel dizolva drojdia, cu 1/4 lingurita zahar granulat in 4 linguri apa calda. Las-o sa stea asa 5 minute. Adauga 75 grame faina cu untul topit, laptele, zaharul, sarea si ou. Amesteca totul bine si adauga inca 75 grame faina si albusul de oua. Amesteca totul bine si adauga drojdia. Mai amesteca totul timp de un minut. Incorporeaza apoi fructele marinate, mugurii de pin si adauga treptat restul de faina.

Adauga aluatul intr-o cratita mare, unsa cu unt, pentru a nu se lipi. Acopera vasul cu un prosop si lasa-l la caldura pentru a se dospi, timp de o ora.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si unge doua forme rotunde cu unt. Preseaza aluatul cu mana penttru a se lasa si imparte-l in doua bucati egale. Adauga cozonacul in cele doua forme si lasa-l din nou sa creasca, minim 30 minute.

Coace cozonacii la foc potrivit timp de 30 de minute sau pana cand devine auriu. Pentru a verifica daca s-au coapt, introdu o scobitoare in cozonaci. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca acestia sunt coapti. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca, mai las-i la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.

Cand sunt gata scoate-i pe un tocator si lasa-i sa se “odihneasca” 5 minute, apoi scoate-i din forma si lasa-i sa se raceasca. Amesteca cele doua lingurite de vin sau lichior pastrate cu o lingutita unt topit si cu ajutorul unei pensule unge cozonacii. Presara deasupra zahar granulat.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

panettone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023968 (s)