News Flash:

Reteta autentica de carnati de Plescoi

20 Decembrie 2016
3293 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg pulpa de oaie
mate de oaie
1 lingurita ardei iute tocat (sau pasta)
1 lingura cimbru
1 lingurita sare

Mod de preparare:

Spala si toaca carnea, apoi amestec-o cu condimente si cu ardeiul iute tocat cat mai marunt. Daca bucata de carne este prea grasa, completeaza cu inca ~200 de grame de carne de vita. In functie de cat de iuti ii preferi, poti modifica cantitatea de ardei iute adaugat. Lasa carnea la maturat pentru o zi la rece.
Dupa ce amesteci si omogenizezi pasta, adauga putina apa pentru a o face mai maleabila, apoi umple carnatii, rasucindu-i la 10-15 cm unii de ceilalti. Lasa carnatii atarnati la uscat intr-un loc racoros si aerisit pentru 2-3 zile.

Aplatizeaza-i folosind un facalet de 2-3 ori in acele zile, apoi afuma-i pentru cateva ore (maxim 10) la rece, avand grija ca temperatura in afumatoare sa nu depaseasca 30 de grade.
Carnatii de Plescoi pot fi consumati imediat ce au fost umpluti, adica proaspeti, daca sunt preparati termic, sau ca atare, dupa ce au fost uscati si afumati. Dupa uscare si afumare, carnatii pot fi depozitati la loc uscat si racoros.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnati plescoi reteta carnati carnati oaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014751 (s)