News Flash:

Remediu vechi de cateva secole. Este un adevarat leac impotriva gripei

23 Octombrie 2018
844 Vizualizari | 0 Comentarii

Remediu vechi la romani si nu numai, vinul fiert este cel mai cautat impotriva racelii si apreciat totodata in zilele reci de iarna, in  preajma Craciunului, fiind singura bautura permisa in post. Vechi leac impotriva frisoanelor, gripei, vinul fiert creste temperatura corpului, ne face sa transpiram, sa respiram mai usor si sa scapam in felul acesta mai repede de boala. Este un remediu simplu, placut si confirmat ca eficient de cateva secole. Ca orice bautura alcoolica este contraindicata celor cu afectiuni cardiovasculare, cu hipertensiune, ulcer sau cu orice diagnostic in care consumul de alcool este interzis.

Pentru ca efectul sa fie benefic, trebuie tinut cont de faptul ca senzatia de caldura este pe termen scurt, datorita vasodilatatiei, dar la scurt timp, se manifesta fenomenul invers, de racire. Vinul fiert pentru leac este eficient si sanatos daca este consumat in cantitati moderate, o cana pe zi, seara, inainte de culcare. O cantitate mai mare  ne scade rezistenta organismului si ne expune infectiilor. Atunci cind fierbem vinul se aduce pana aproape de fierbere, dar nu se da in clocot, nu trebuie sa fie unul scump, pentru ca prin fierbere diferenta dispare, vinul vrac, de tara, fiind foarte bun.

Se adauga diferite condimente, cel mai des scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie, dupa care se incalzeste pana pe la 80 de grade C si se indulceste dupa gust. Se mai pot folosi coji de portocale sau feliute subtiri de mar. Ingrediente se pun in ultimele 2-3 minute, pentru a nu-i schimba gustul. Betisoarele de scortisoara sunt mai bune decat pudra, pentru ca vinul sa nu fie tulbure si sa nici nu se lipeasca de vas.

In functie de traditie, la vinul fiert mai pot fi adaugate si alte mirodenii: nucsoara, cardamon, anason, ienibahar, boabe de piper. Pentru obtinerea unui vin fiert bun nu se folosesc insa mai mult de trei arome diferite. Pentru gripa si raceala, se recomanda doua cesti de vin fiert pe zi, din care una seara, la culcare, dar si bai la picioare cu sare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019947 (s)