News Flash:

Red Velvet Cake

9 Ianuarie 2012
1829 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

2 buc. de sfecla rosie de marime medie (coapte in cuptor, apoi curatate si data prin blender pentru a obtine un piure)
1 lingura de otet
3 linguri de zeama de lamaie
6 oua
7 linguri de zahar
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
 
Pentru crema:
 
1 cutie de 250 gr branza ricotta
1 cutie de 250 gr mascarpone (puteti folosi numai mascarpone sau branza Philadelphia)
150 gr de fructe de padure
200 gr frisca lichida batuta si amestecata cu cutiile de branza
zahar pudra
aroma de vanilie
suc de lamaie

Mod de preparare:

 
Blat:

Ouale se separa, albusul se bate spuma, adaugand treptat zaharul. Dupa ce am obtinut o spuma ca de bezea, adaugam galbenusul amestecat. Incorporam usor 3 linguri de faina, praful de copt si esenta de vanilie, apoi, tot usor, piureul de sfecla rosie, amestecat in prealabil cu zeama de lamaie si otetul. La final punem si celelalte 3 linguri de faina. Am copt cate 3 foi, impartind compozitia in trei, intr-o forma stea, unsa bine cu unt.

Crema:


Se amesteca toate ingredientele pentru crema. Am folosit fructe congelate, pe care le-am pus pe foc cu 4 linguri de zahar si le-am tinut asa pana s-au inmuiat si au lasat ceva zeama. Cu zeama rezultata am insiropat blaturile coapte si racite.

Asamblarea e simpla, mai ales daca le coaceti pe rand. Blat, insiropat, crema de branza, cateva fructe de padure deasupra, blat, insiropat si tot asa. Pastrati putina crema pentru a decora tortul. Deasupra am pus cirese glasate.
Tort recomandat de Dya.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Red_Velvet_Cake2
sfecla rosie cuptor blender piure otet oua zahar faina branza ricotta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1675 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018892 (s)