News Flash:

Ravioli cu dovleac si nucsoara

13 Octombrie 2011
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Ravioli cu dovleac si nucsoara
Ingrediente: Pentru umplutura: 500 g dovleac 1 varf de cutit nucsoara 2 cozi de ceapa verde Pentru aluat: 380 g faina 4 oua batute usor 1 ou batut usor (pentru uns) 1 varf de cutit sare Pentru sos: cascaval ras 125 g unt cozi de ceapa verde Mod de preparare: Pentru umplutura se coace dovleacul la foc potrivit circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Pentru aluat se pun intr-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor, se amesteca incet cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se asaza pe o planseta cu faina si se framanta pana ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se pune deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se toarna peste ravioli. Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele. sursa articol: http://gastronomie.ele.ro sursa fotografie: http://www.cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria internationala dulceata cascaval unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2079 viz    0 com
1733 viz    0 com
1385 viz    0 com
6655 viz    0 com
1251 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014561 (s)