News Flash:

Ratatouille

4 Mai 2011
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
Ratatouille
Ingrediente: - 1 vanata mijlocie, - 1 dovlecel mare, - 1 ceapa mare, - 2 catei usturoi, - 1 conopida mica, - 1 ardei gras verde, - 1 ardei gras galben, - 1 ardei gras rosu, - 100 ml ulei de masline, - ¼ lingurita de cimbru, - 1/2 lingurita zahar brun, - 2 linguri de pasta de rosii, - 1 lingura vodca, - 4 linguri apa. Mod de preparare: Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari). Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida. Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa. Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute. Cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu. Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria internationala tocator dovlecel ceapa usturoi conopida rulou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2592 viz    0 com
1163 viz    0 com
1601 viz    0 com
1274 viz    0 com
1444 viz    0 com
1328 viz    0 com
1232 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1059 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019747 (s)