News Flash:

Rata pe varza

4 Aprilie 2014
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 rata
piper
sare
boia
ulei
2 verze potrivite (1-1,5kg)
1 ceapa
cimbru
marar

Mod de preparare:

Incepem cu rata: se freaca cu sare, piper, boia si putin ulei si se lasa sa stea la rece 1 ora. Varza se toaca marunt, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam 15 min sa se inmoaie. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Apoi adaugam varza stoarsa de zeama lasata, amestecam si lasam sa se caleasca la foc mic acoperita cu un capac. Adaugam cimbru si marar. Amestecam din cand si cand este pe jumatate calita stingem focul.

Incingem cuptorul la foc potrivit. Intr-o tava cu pereti grosi punem putin ulei apoi varza si deasupra rata. Ungem rata cu putin ulei.

Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem timp de 1-1,5 ore depinde de rata ( daca este de casa se coace mai greu, daca este rata cumparata din magazin timpul de coacere va fi mai scurt). Se ia folia dupa 1,5 ore apoi se lasa sa se rumeneasca pe o parte si apoi se intoarce si pe cealalta parte.
Servim fierbinte.

Rata pe varza recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete carne carne varza rata varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1059 viz    0 com
1031 viz    0 com
1668 viz    0 com
1026 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019861 (s)