News Flash:

Rata facuta in stil Thai

26 Mai 2014
957 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 bucati de piept de rata cu piele
2 linguri de lamaita tocata
1/2 lingurita de sare grunjoasa
7 ardei iuti rosii
1 lingura de ghimbir proaspat tocat
3 linguri de usturoi proaspat tocat
4 linguri de praz maruntit
1 lingura de pasta de creveti
3 linguri de ulei de arahide
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 lingura de sos de peste
2 cuburi de concentrat de supa de pui
1 lingura de zahar
1 kingura de sos de soia
2 linguri de zahar brun
coriandru proaspat
2 linguri de suc de lime
1 cana de fasole verde
1/2 cana de muguri de bambus conservati

Mod de preparare:

Amesteca lamaita, ardeii iuti, sarea, ghimbirul, prazul, usturoiul si pasta de creveti intr-un mojar, zdrobindu-le cat mai bine. Rumeneste pieptul de rata in uleiul de arahide intr-o tigaie de marime medie pana cand capata o culoare maronie si apoi scoate-l si taie-l in bucatele mici.

In acelasi ulei caleste ceapa tocata nu foarte marunt alaturi de ardeiul gras rosu taiat julienne si pune rata peste ele. Adauga concentratul de supa, sosul de peste, zaharul si sosul de soia. Amesteca intr-un bol mic zaharul brun cu sucul de lime si adauga sosul peste celelalte ingrediente.

Incorporeaza fasolea verde si mugurii de bambus si mai lasa tigaia pe foc timp de 7-9 minute, la temperatura medie. Presara coriandru proaspat dupa ce ai oprit focul.
Acest preparat se serveste cald, alaturi de o portie de orez cu bob lung pregatit in sos de soia.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete internationale retete thai rete carne retete rata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1117 viz    0 com
973 viz    0 com
1115 viz    0 com
1000 viz    0 com
1070 viz    0 com
1030 viz    0 com
1378 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019189 (s)