News Flash:

Rasucite cu budinca

20 Ianuarie 2012
3007 Vizualizari | 1 Comentarii
Rasucite cu budinca
Ingrediente:

300 gr faina
10 gr drojdie
2 linguri zahar
25 gr unt topit
160 ml lapte caldut
1 plic praf de budinca
1 ou
putina sare

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu putina faina si lapte caldut, se lasa sa creasca si se amesteca cu restul ingrendientelor. Se framanta pana aluatul se desprinde de pe castron si se lasa la dospit 1 ora.
Intre timp se face o budinca obisnuita de vanilie si se lasa la rece. Se rastoarna aluatul pe o foaie de copt, se intinde putin si se unge cu putin ulei. Se intinde apoi putin cate putin, cu grija sa nu se rupa,  pana se subtiaza foaia. Se unge apoi toata foaia cu 25 de gr unt topit. Se imparte vizual in 3 si se pliaza prima bucata apoi a 2-a. Se taie felii de 2 cm care se ruleaza si se pun in tava. Sfatul meu este sa faceti o budinca mai concentrata din mai putin lapte. Le lasam vreo 15 min sa mai creasca, bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15  minute.
Se face un sirop din 3 linguri de lapte si 3 linguri de zahar se ung rasucitele/dezrasucitele si se mai baga la cuptor 4-5 min. Ies rumene si pufoase, aluatul este deosebit raman fragede si a doua zi.
Rasucite cu budinca pregatite de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Rasucite_cu_budinca2
faina drojdie zahar unt lapte sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cornelia  | #5
Ca multe gospodine de "bine" nici aceasta nu a explicat corect&complet;reteta. A omis exact partea cand se aplica umplutura. Noroc de imagini....
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023879 (s)