News Flash:

Rasfat culinar - Prajitura cu blat de cacao frisca si gem de visine - RETETA MAI JOS

17 Februarie 2017
8934 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu blat de cacao frisca si gem de visine este un adevarat rasfat culinar. Blatul pufos insiropat cu cafea si visinata, impreuna cu crema de frisca si gemul de visine, alcatuiesc un desert exceptional.

Ingrediente:

Pentru blat:
7 oua
1 cana faina
1 lingura amidon alimentar
4 linguri cacao
1/2 cana zahar
6 linguri ulei
1 lingurita praf de copt

Pentru crema de frisca:
½ cana cafea solubila
2 linguri visinata
3/4 borcan gem de visine
600 ml smantana pentru frisca
2 lingurite gelatina
5 linguri zahar

Pentru glazura de ciocolata:
200 grame ciocolata cu lapte
2 linguri lapte

Mod de preparare:

Blat:
Bateti albusele impreuna cu zaharul pana cand devin rigide.
Adaugati apoi galbenusele pe rand, faina mixata cu praful de copt, cacaua, iar in final uleiul.
Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
Puneti hartie de copt intr-o tava de 25x35cm.
Turnati aluatul obtinut, nivelati-l si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema de frisca:
Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute.
Bateti frisca cu zaharul pana formeza varfuri (nu foarte tepene).
Gelatina ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (aveti grija insa ca aceasta nu trebuie sa fiarba).
Gelatina se adauga apoi in smantana pentru frisca batuta cu zaharul, turnandu-se in fir subtire. Amestecati continuu pana cand se omogenizeaza.

Asamblare:
Taiati blatul de cacao in doua parti egale pe orizontala, dupa ce acesta s-a racit complet.
Asezati unul din blaturi pe fundul unui platou de prajituri.
Mixati cafeaua cu visinata, apoi insiropati blatul cu siropul format.
Ungeti blatul insiropat cu gemul de visine.
Peste acest strat intindeti crema de frisca (opriti putina pentru decorare).
Asezati apoi cel de-al doilea blat de cacao.
Deasupra turnati glazura de ciocolata, pe care o obtineti topind pe bain-marie ciocolata cu lapte impreuna cu laptele.
Taiati Prajitura cu blat de cacao frisca si gem de visine in bucati.
Decorati cu frisca si cu visine din visinata.
 
sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016967 (s)